top of page

Hoe ziet de opvang ruimte er uit

De opvangruimte van Happy Kidz bevindt zich bij ons (de gastouder) in huis. Wij hebben een eengezinswoning en hebben in de woonkamer een leuke speelhoek voor de kinderen. Alles in deze ruimte is huiselijk en (deels) ingericht op het niveau van het kind. Ons huis is door de GGD goed en veilig gekeurd.

 

De speelhoek hebben wij ingericht op ooghoogte van het kind. De kinderen kunnen op deze manier kijken wat er aanwezig is en waar zij mee willen gaan spelen. In de ruimte staat ook onze eettafel, hier eten en drinken wij gezamenlijk aan. De kinderen hebben ook een aparte bank met tafeltje tot hun beschikking. Al onze eet en drinkmomenten zullen aan tafel plaatsvinden. 

De tafel wordt ook gebruikt om spelletjes te spelen, puzzels te maken of om gezellig een knutselwerkje te maken.

 

In de ruimte staat ook onze bank. Kinderen hebben af en toe behoefte om hier even op te zitten om tot rust te komen. Ook een televisie is aanwezig, maar deze zal niet de hele dag aan staan. Af en toe bij slecht weer of wanneer kinderen daar behoefte aan hebben mag er wel een filmpje gedraaid worden. Tevens gebruiken wij de televisie ook voor leuke kinderliedjes en voor dansjes om samen mee te dansen. Alles wat de kinderen kijken en/of luisteren is educatief en afgestemd  op de leeftijd en behoefte van de kinderen. 

 

Voor de oudere kinderen is er een aparte toiletruimte, natuurlijk ook voor kinderen die bezig zijn met een zindelijkheidstraining. Gastouderopvang Happy Kidz heeft een speels potje voor de kinderen die er uit ziet als een echt toilet. Ook hebben wij een zit verkleiner voor de kinderen die op het grote toilet kunnen en willen oefenen.  Jongere kinderen worden in de speel/woonruimte of op de eerste verdieping in de opvangkamer verschoond. 

 

Naast de woon/speelruimte is er op de eerste verdieping ook een aparte slaapkamer gemaakt. Hier staan twee goedgekeurde stapelbedjes. Deze worden wekelijks verschoond en elk kind heeft zijn/haar eigen beddengoed. De slaapkamer staat onder toezicht van een babyfoon met camera.

 

Onze buitenruimte is aan de achterzijde van het huis. In deze buitenruimte staat een schuur met al het buitenspeelgoed erin. Wanneer wij buiten gaan spelen halen wij het speelgoed hier uit. Ook eten en drinken wij regelmatig bij mooi weer buiten en maken dan gebruik van onze tuinset of het picknickkleed. 

bottom of page