top of page

Dagritme

Op de dag zelf wordt er gekeken naar de behoefte van de kinderen, welke kinderen gaan slapen of welke kinderen kunnen lekker samen gaan spelen? Wat kunnen we gaan doen en waar hebben de kinderen zin in om te gaan doen? Elke dag word er iets anders aangeboden. 

Elke dag bij Happy Kidz is anders en dat maakt het juist zo gezellig!

Om toch een beeld te geven over een bepaalde dag heb ik hieronder een globaal beeld gegeven. De eet, drink en verschoonmomenten zullen dagelijks terug komen. De andere momenten variëren zoals hierboven genoemd per dag en per bezetting.

Het ritme van de baby wordt zoveel mogelijk aangepast aan het ritme van thuis. In overleg worden er aanpassingen gemaakt als dat nodig is.

Tussen 6.30 en 8.00 uur

Kinderen worden gebracht. Als voor u als ouder een andere tijd beter uitkomt, laat het dan even weten. Wij hebben even een korte overdracht over hoe het met het kind gaat en of er nog bijzonderheden zijn die voor mij van belang zijn om te weten. De kinderen zijn bij binnenkomst vrij om te spelen en krijgen de tijd even te wennen.

Het zou fijn zijn als uw kind al een gevulde maag heeft voordat hij/zij gezellig komt spelen. 

Rond 8.10/8.15 uur

Gaan alle kinderen die er al zijn in de bakfiets en brengen wij Kyara naar school (de Geldershof). Alle kinderen die er dan nog niet zijn kunnen vanaf 8.45 uur weer gebracht worden. Ik zal dan weer thuis zijn. 

Rond 9.30 uur

Kinderen die zindelijk zijn gaan even op het potje of op het toilet. Als kinderen nog in de oefenfase zitten van de zindelijkheid, kan dit natuurlijk ook steeds tussentijds.

Hierna gaan we met alle kinderen aan tafel. Tijd om een lekker stukje fruit te eten, sap te drinken en gezellig te kletsen en/of te zingen. Versjes, verhaaltjes en geluidsspelletjes vormen de basis.

Rond 10.00 uur

De kinderen die nog niet zindelijk zijn krijgen een schone luier en de kinderen die naar bed willen, gaan lekker slapen. De andere kinderen spelen bij goed weer buiten. Als het erg slecht weer is doen we binnen een leuke activiteit en komt er een moment dat het droog is gaan we even een frisse neus halen.

Veel kinderen vinden het leuk om lekker te knutselen. Op diverse manieren wordt dit mogelijk gemaakt. Zo zullen we tekenen, krijten, verven, kleuren, knippen en plakken.

Rond 11.30 uur

We ruimen alles netjes op. Daarna gaan we aan tafel. Ook de aller kleinsten zitten er gezellig bij in bijvoorbeeld een wipstoel. Nadat voor iedereen het eerste broodje gesmeerd is en de melk is ingeschonken zingen we een liedje. Bij de tweede boterham mogen de kinderen die het kunnen en leuk vinden hun eigen broodje smeren met boter.  Er zijn verschillende belegsoorten zoals; kaas, smeerkaas, smeerworst, appelstroop, pindakaas, vruchtenhagel.

Rond 12.30 uur

Iedereen die nog niet zindelijk is krijgt een schone luier. Kinderen die een middagdutje nodig hebben gaan daarna lekker naar bed. In de zomer zullen we zoveel mogelijk buiten zijn, of het moet te warm worden. Op het heetst van de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur, zullen we binnen blijven.

Rond 15.00 uur

Alle kinderen krijgen een tussendoortje en wat te drinken. We zingen wat liedjes en spelen daarna buiten of binnen weer verder. Kinderen die in de middag ook nog slapen gaan nu weer naar bed. 

Vanaf 17.00 tot 19.00 uur

De kinderen worden weer opgehaald. Omdat de kinderen moe zijn als ze opgehaald worden en ze veelal echt even de aandacht van de ouder(s) opeisen, is de overdracht kort maar duidelijk.

Als er iets te melden valt, geef ik dat direct door. Ook kunt u een verslag van de dag in de GastouderApp lezen. Als er iets apart besproken moet worden, kunnen we daar eventueel een afspraak voor maken. U kunt mij altijd mailen of bellen als u vragen heeft.

Gedurende de opvang staat het altijd vrij even contact op te nemen om te vragen hoe het gaat.
Mocht je onverwacht je kind niet op tijd kunnen komen ophalen, neem dan telefonisch contact op. In de meeste gevallen is dat geen probleem. Graag hoor ik van tevoren als je kind door iemand anders wordt opgehaald. Indien het niet van tevoren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact opgenomen voordat je kind meegegeven wordt.

*Dit dagritme is een uitgangspunt. Natuurlijk is het mogelijk dat er van dit ritme afgeweken wordt, wanneer blijkt dat het niet aansluit op het ritme van thuis of dat we een dagje weg willen naar bijvoorbeeld de speeltuin. 

bottom of page